Muaji: Janar 2018

Vaj kokosi: Vaji që bën mrekulli

Vaj kokosi: Vaji që bën mrekulli

Shëndeti
Vaji i arrës së kokosit ka vlera të shumta për shëndetin e njeriut si në profilaksi, ashtu edhe në kurimin e mjaft sëmundjeve, veçanërisht për lëkurën. Tashmë nga mjekësia moderne ajo konsiderohet si “vaji që bën mrekullitë”. Vaji i arrës së kokosit është një antioksidant i fuqishëm, duke mbrojtur organizmin nga radikalet e lira, të cilat shkaktojnë plakje dhe degradim të organizmit në përgjithësi. Vlerat terapeutike: Redukton peshën trupore dhe shkrin yndyrat; Përmirëson metabolizmin; Forcon sistemin imunitar; Vret Viruset që shkaktojne grip, herpes, hepatit C, SARS, SIDA, fruth, etj; Vret mikrobet që shkaktojne ulcera, acarime fyti, acarime në rrugët urinare, sëmundje të mishrave të dhëmbëve dhe kavitete, pneumoni, gonorre, etj; Parandalon diabetin nëpërmjet stabili
Ndryshon sërish modeli i patentave, ja si do të jetë kartoni i ri dhe shenjat dalluese

Ndryshon sërish modeli i patentave, ja si do të jetë kartoni i ri dhe shenjat dalluese

Lajme
Drejtoria e Përgjithshme e Shërbimit të Transportit Rrugor, shpalli në fund të vitit 2017 një tender, me vlerë 420 milionë lekë. Drejtori i ri, Arben Isaraj kërkon të blejë 150 mijë patenta të reja, me elementë të rinj sigurie. Tpz.al mëson se ky ndryshim vjen si një nga kushtet kryesore të Brukselit, për hapjen e negociatave për antarësimin e Shqipërisë në Bashkimin Europian. Sipas dokumenteve karakteristikat fizike të lejedrejtimit janë sipas standartit ISO 7810. Materiali kartës do të jetë polikarbonat, jo më pak se 4 shtresa, me jetëgjatësi jo më pak se 10 vjet dhe i përshtatshëm për gdhendje dhe personalizim me lazer. “Në anën e përparme, në krahun e majtë, mbi fotografinë e mbajtësit do të vendoset shenja dalluese e shtetit që e lëshon. Një element oval me ngjyrë të ku