Dita: Janar 7, 2018

Vaj kokosi: Vaji që bën mrekulli

Vaj kokosi: Vaji që bën mrekulli

Shëndeti
Vaji i arrës së kokosit ka vlera të shumta për shëndetin e njeriut si në profilaksi, ashtu edhe në kurimin e mjaft sëmundjeve, veçanërisht për lëkurën. Tashmë nga mjekësia moderne ajo konsiderohet si “vaji që bën mrekullitë”. Vaji i arrës së kokosit është një antioksidant i fuqishëm, duke mbrojtur organizmin nga radikalet e lira, të cilat shkaktojnë plakje dhe degradim të organizmit në përgjithësi. Vlerat terapeutike: Redukton peshën trupore dhe shkrin yndyrat; Përmirëson metabolizmin; Forcon sistemin imunitar; Vret Viruset që shkaktojne grip, herpes, hepatit C, SARS, SIDA, fruth, etj; Vret mikrobet që shkaktojne ulcera, acarime fyti, acarime në rrugët urinare, sëmundje të mishrave të dhëmbëve dhe kavitete, pneumoni, gonorre, etj; Parandalon diabetin nëpërmjet stabili