10 mendime nga Konfuçi

Publikuar në: 10 DHJETOR

“Kudo që shkon, shko më gjithë zemër.” “Ai që i di të gjitha përgjigjet, nuk i janë bërë të gjitha pyetjet.” “Besnikërin dhe sinqeritetin mbajini gjithmonë si parime të para.” “Është e turpshme të jesh i pasur dhe i nderuar në një shoqëri të padrejtë.” “Kurrë mos i jepni një shpatë dikujt që s’di të […]

Pse Filozofët duhet të udhëheqin shtetin

Publikuar në: 08 DHJETOR

Edhe pse demokracia është sistemi më i përhapur sot në shoqërin moderne, shumë njerëz e ndjejnë se shumica nuk është e edukuar ose mjaftueshëm inteligjente për ta udhëhequr veten mirë. Platoni i shihte gjithashtu një numër të problemeve të demokracisë Greke të asaj kohe. Ai e ndjenjte se njerëzit e zakonshëm nuk janë ekspertë dhe […]

10 mendime të Fyodor Dostoevsky

Publikuar në: 05 DHJETOR

“Të dashurosh do të thotë të vuash dhe dashuri në mënyrë tjetër nuk mund të ketë.” “Njeriut i pëlqen ti llogarisë vetëm problemet; ai kurrë nuk e kalkulon lumturinë e vetë.” “Shpirti shërohet duke qëndruar me fëmijë.” “Asgjë në këtë botë nuk është më e vështirë se sa ta thuash të vërtetën; asgjë nuk është […]

Molière: Shtatë mendime nga Molière

Publikuar në: 02 DHJETOR

“Frutet më të ëmbla i kanë drunjtë që rriten ngadalë.”   “Sa më shumë që e dashurojmë dikë, aq më pak e lajkatojmë atë. Përmes mos justifikimit të asgjëje e shfaq veten dashuria e vërtetë.” “Jeta është tragjedi për ata që ndjejnë dhe komedi për ata që mendojnë.” “Pa dije, jeta nuk është asgjë më […]

Dhjetë mendime të bukura mbi edukimin!

Publikuar në: 28 NËNTOR

 “Djalosh, prej atij që ke mësuar të flasësh, përse nuk ke mësuar edhe të heshtësh?” – Demosteni “Një mësimdhënës që synon të japë mësim pa i frymëzuar studentët me dëshirën për të mësuar, i ngjan atij që rreh me çekan një hekur të ftohtë.” – Horace Mann “Kush guxon të jap mësim, kurrë nuk duhet […]

Shpallet nga Vlora LOGOJA zyrtare e vitit të Skënderbeut

Publikuar në: 28 NËNTOR

Është shpallur sot nga qyteti i Vlorës me rastin e kremtimit të Pavarëisë logo zyrtare e vitit të Skënderbeut. Kjo logo ishte njoftuar dhe më parë nga kryeministri Rama që do të shpallej në Vlorë me rastin e festimit të 105-vjetorit të Pavarësisë së Shqipërisë. Viti 2017 është cilësuar dhe si Viti i Skënderbeut dhe […]

Studimi befasues, njerëzit kalojnë 7 jetë…

Publikuar në: 27 NËNTOR

Shumë herë njerëzit ankohen se kanë lindur në kohën ose epokën e gabuar ose dhe në vendin e gabuar. Pse ndodh kjo? Ka shumë shpjegime dhe shumë njerëz besojnë se ne jetojmë në këtë planet më shumë se një herë. Pjesa më ngacmuese është se nuk kemi asnjë kujtim nga jetët e mëparshme, por thjesht […]

Një bar në New York i dedikuar për Oscar Wild-in

Publikuar në: 26 NËNTOR

I dedikuar për figurën letrare që i sfidoi normat kulturore të cilat e kufizonin seksualitetin, dhe na ofroi disa nga veprat më të mira triller, Bar-i Oscar Wilde-it është lokal me stil viktorian, i cili i mirëpret mysfirët më një dekor që sigurisht se e magjeps audiencën e sotme moderne. Nga oxhaku francez e deri […]

10 thënie të bukura nga Leonardo da Vinçi

Publikuar në: 26 NËNTOR

“Asgjë më shumë se heshtja nuk e forcon autoritetin.” “Asgjë nuk mund të urrehet ose të dashurohet nëse fillimisht ajo nuk kuptohet.” “I dua ata që mund të qeshin në vështirësi, ata që mund të fitojnë forcë nga vuajtja dhe të rriten trimërisht nga reflektimi.” “Sa më e thellë është ndjenja, aq më e madhe […]

3 rregullat e lumturisë sipas Epikurit!

Publikuar në: 24 NËNTOR

1. Injoroni dëshirat e jashtme Objektet e jashtme luajnë një rol të vogël në lumturinë tonë. Të ardhurat dhe bukuria nuk ndikojnë në lumturinë tonë afatgjate. Epikurusi ka pohuar se ne e arrijmë gjendjen e lumturisë atëherë kur ne e distancojmë veten tonë nga dëshirat materiale. Ai thekson se lidhja jonë me objektet e shtrenjta do […]