Vaj kokosi: Vaji që bën mrekulli

Vaji i arrës së kokosit ka vlera të shumta për shëndetin e njeriut si në profilaksi, ashtu edhe në kurimin e mjaft sëmundjeve, veçanërisht për lëkurën. Tashmë nga mjekësia moderne ajo konsiderohet si “vaji që bën mrekullitë”. Vaji i arrës së kokosit është një antioksidant i fuqishëm, duke mbrojtur organizmin nga radikalet e lira, të […]

Continue Reading

Mbajeni larg celularin: Departamenti Amerikan i Shëndetit paralajmëron!

Departamenti i Shëndetit Publik në Kaliforni të SHBA-së, ka lëshuar udhëzime mbi ekspozimin ndaj celularëve, duke i paralajmëruar banorët që ta mbajnë telefonin celular larg trupit të tyre, për të zvogëluar rreziqet e kancerit dhe të infertilitetit. Ky udhëzim vjen pas një beteje ligjore të nisur nga studiuesi i universitetit ‘UC Berkeley’, Joel Moskoëitz, vitin […]

Continue Reading

Gruaja bëhet ‘synet’ por ajo nuk mund të martohet as të lind fëmijë, për këtë arsye

Në botën pluraliste në të cilën jetojmë, gjërat e pazakonshme zënë një vend mjaft të rëndësishëm në përditshmërinë tonë. Njëra ndër to është edhe ‘synetia’ tek femrat, e cila aplikohet në disa vende, ku ky proces kryhet në moshë të hershme. Por, përse ndodh kjo? Qëllimi kryesor i saj është që të ketë një riprodhim […]

Continue Reading