Apple blen Shazam për 400 milion dollarë

Gjiganti i teknologjisë, Apple ka blerë sot kompaninë britanike Shazam për vlerën marramendëse prej 400 milion dollarë. Megjithëse shuma e saktë nuk bëhet e ditur, sipas blogut teknologjik “TechCrunch’, Apple ka paguar 300 milion paund britanik. Shazam është aplikacion që iu jep mundësinë përdoruesve të gjejnë titujt e këngëve duke dëgjuar muzikën. Apple thotë se […]

Continue Reading

Befason teknologjia, krijohen prezervativët elektronikë

Prezervativët janë masat mbrojtëse më të sigurta për çiftet që të parandalojë shtatzëninë dhe sëmundjet seksualisht të transmetueshme. Askujt nuk do t’ia merrte mendja se teknologjia do surprizonte me risinë e rradhës duke krijuar prezervativë elektronikë. ‘i.Con Smart condom’ lidhet drejtpërdrejt me një aplikacion në celularin tuaj dhe zbulon të gjitha sëmundjet apo infeksionet që […]

Continue Reading

Sateliti kinez, zbulim të papritur në studimin e “lëndës së errët”

Shkencëtarët kinezë kanë njoftuar se kanë arritur përparim të dukshëm në studimin e “lëndës së errët”. Sateliti kinez i Eksplorimit të Grimcave të Lëndës së Errët “Wukong” ka zbuluar sinjale të papritura gjatë matjes së rrezeve kozmike me energji të lartë. Akademia kineze e Shkencave ka njoftuar se “Wukong”-u ka matur më shumë se 3.5 […]

Continue Reading

Teknikë e re për zhukjen plotësisht të kancerit, trajtimi nga viti i ardhshëm

Një trajtim i ri rrënjësor e radikal i kancerit mund të testohet vitin e ardhshëm. Teknika, e frymëzuar nga pacientët që janë shëruar plotësisht nga kanceri, përdor qelizat e fuqishme që vrasin kancerin, të njerëzve që kanë sistem të fortë imunitar. Qelizat ‘neutrofile’, që janë pjesë e vijës së parë të mbrojtjes së trupit, shumëfishohen […]

Continue Reading