10 mendime nga Konfuçi

“Kudo që shkon, shko më gjithë zemër.”

“Ai që i di të gjitha përgjigjet, nuk i janë bërë të gjitha pyetjet.”

“Besnikërin dhe sinqeritetin mbajini gjithmonë si parime të para.”

“Është e turpshme të jesh i pasur dhe i nderuar në një shoqëri të padrejtë.”

“Kurrë mos i jepni një shpatë dikujt që s’di të vallëzojë.”

“Në mësimet e denja, të gjitha gjërat janë të lidhura.”

“Mendjet fisnike veprojnë para se të flasin, pastaj flasin sipas veprave të tyre.”

“Njerëzit e qeshur janë më të mërziturit.”

“Njeriu superior gjithmonë mendon për virtytin. Njeriu mesatar mendon vetëm për rehati.”

“Kur i mençuri tregon Hënën me gisht, budallai e analizon gishtin.”

– Confucius

Artikuj të Tjerë