10 mendime të Fyodor Dostoevsky

“Të dashurosh do të thotë të vuash dhe dashuri në mënyrë tjetër nuk mund të ketë.”

“Njeriut i pëlqen ti llogarisë vetëm problemet; ai kurrë nuk e kalkulon lumturinë e vetë.”

“Shpirti shërohet duke qëndruar me fëmijë.”

“Asgjë në këtë botë nuk është më e vështirë se sa ta thuash të vërtetën; asgjë nuk është më e lehtë se lajkatimi.”

“Ti mund të jesh i sinqertë dhe prap të jesh budalla.”

“Nuk është truri ai që ka më së shumti rëndësi, por është ajo që e udhëzon atë – karakteri, zemra, cilësitë zemërgjera, idetë progressive.”

“Lumturia më e madhe është ta njohësh burimin e palumturisë.”

“Njeriu që ka ndërgjegje vuan duke e pranuar mëkatin e tij. Ky është ndëshkimi i tij.”

“Të biesh në dashuri nuk do të thotë edhe të dashurosh. Dikush mund të bie në dashuri dhe ende të urrej.”

“Për një grua, e gjithë rilindja, i gjithë shpëtimi nga cilido mallkim, qëndron tek dashuria. “

– Fyodor Dostoevsky

Artikuj të Tjerë