BE do i zgjerojë kufijtë e Shengenit, këto shtete pritet t’i bashkohen.

Parlamenti Europian në seancën plenare të Strasburgut kanë diskutuar për hyrjen e zonës kroate në Shengen.

Kjo mund të ndodh, sipas parashikimeve të deputetëve kroat, në vitin 2019.

Pozita themelore e ithtarëve të këtij ndryshimi të madh në sistemin e hyrjes dhe daljes në BE është se nuk duhet të ketë shtet në rend të dytë në Bashkim dhe prandaj propozohet të zgjerohet zona Shengen për Bullgarinë, Rumaninë dhe Kroacinë.

Europarlamentari kroat dhe zyrtarët lokalë janë të kënaqur me këtë vendim të Parlamentit Evropian dhe pretendojë se Kroacia nuk ka pasur mbështetje të qarë politike të Parlamentit Evropian për t’u bashkuar në zonën e Shengenit.

Tani pritet që Kroacia deri në fund të viti të ardhshëm të përmbushë të gjitha kriteret për të hyrë në zonën Shengen.

Artikuj të Tjerë