Coco Chanel

“Me shumë gjasë, nuk është e rastësishme që unë jam vetëm. Do të ishte shumë e vështirë për një mashkull  të jetojë me mua, përveç nëse ai është tmerrësisht i fortë. Dhe nëse ai është më i fortë se unë, unë jam ajo e cila s’do të mund të jetonte me të… unë s’jam as e mençur e as budallaqe, por mendoj se unë nuk jam një ‘rrjedhë e mullirit.’

Kam qenë në biznes pa qenë fare biznesmene. Kam dashuruar pa qenë fare një grua e bërë vetëm për dashuri. Dy burrat që i kam dashur, mendoj, do të më kujtojnë mua, në tokë ose në parajsë, sepse burrat e kujtojnë gjithmonë një grua e cila i shkakton atyre ankth dhe shqetësime.

Unë e kam bërë më të mirën, në lidhje me njerëzit dhe jetën, pa urdhëra, por vetëm me një shije për drejtësi.”

–  Coco Channel

Artikuj të Tjerë