E fillove ditën me kafe? Paske bërë një gabim të madh. Ja pse

Padyshim, janë të shumtë ata që zgjedhin ta nisin ditën e tyre me një kafe.

Ama duhet të dini që një rutinë e tillë nuk është e këshillueshme për të gjithë. Kjo, sidomos për ata të cilët ndjekin një dietë të rregullt me ilaçe.

Nuk rekomandohet që trupi të marrë kafeinë dhe nga ilaçet (pasi një pjesë e tyre përmbajnë) dhe nga kafeja. Kjo konsiderohet si një mbi-ngopje e trupit.

Kur kortizoli në trupin tonë është i lartë dhe ju konsumoni shumë kafe, atëherë kafeina ndikon në prodhimin e kortizolit. Kështu trupi prodhon më pak hormone dhe mbështetet tërësisht në kafeinë.

Tani mendohuni dy herë para se ta nisni ditën direkt me një kafe!

Artikuj të Tjerë