EKONOMI PREMTUESE/ FARAT E PISHËS, E NESËRMJA E NDRITUR E SHQIPËRISË

Fara e pishës duket se do të jetë biznesi i së ardhmes në Shqipëri. Kuzhinat e famshme të Italisë, por edhe ato të largëta orientale kanë në përbërjen e tyre elementet esenciale në shije, farat e përmenduar më lart.

Padituria dhe neglizhenca janë elemetë të cilat të bllokojnë dhe nuk mund të shijosh, të provosh apo aq më pak të jesh në dijeni se diçka e madhe të qendron aq pranë. Vendi ynë është i mbushur me pyje të tilla në të gjithë territorin e saj, por pak kush  ka informacion për këtë produkt magjik. Por e keqja nuk qendron vetëm këtu, farat e pishës jo vetën nuk mblidhen në Shqipëri, por ata importohen me një çmim shumë të lartë duke shpenzuara para me një produkt që ndodhet gjithandej.

“Shumë vende të mesdheut, të pasura me pyje të tilla kanë nisur kultivimin e farave të pishës”-shkruan Agro Web.Një strategji e tillë po ndiqet shumë prejh tyre, pasi shikojnë një të ardhme të mirë financiare më këtë produkt. Në Itali 1 kilogram farë piushe kushton nga 80-100 euro, kjo vlerë, varion sipas llojit dhe cilësisë së produktit.

Artikuj të Tjerë