Gjethja e ‘Zotit’ sepse shëron semundje!

Ka bimë që konsiderohen mrekulli të natyrës, pasi japin efekte mbreslënëse në organizëm. Pa dyshim, natyra ka çdo përgjigje që i nevojitet shëndetin tonë, për këtë arsye është e rëndësishme të njohim çdo bimë.

Ky artikull i kushton një vëmendje të veçantë dafinës. Rezulton jo vetëm si një bimë me erë të mirë, por gjithashtu edhe si kuruese ndaj disa sëmundjeve.

Ja cilat janë gjendjet shëndetësore në të cilat ka ndikim pozitiv dafina:

-Dobësi dhe energji e ulët,
-Cistet,
-Spazmat,
-Simptoma primenstruale,
-Dhimbje koke dhe migrenë,
-Artritin,
-Depresionin,
-Nervin shiatik,
– Infeksione të lëkurës,
-Dhimbjet muskulare,
-Fryrjet abdominale,
– Kontraktimet në muskujt dhe nervat.

Mënyra për të përfituar nga secilat nga përfitimet që mund të ofrojë dafina është e thjeshtë.

Filloni pini çajin e përftuar nga gjethet e saj, në mënyrën e mëposhtme:
Përbërësit:

-30 gram gjethe të thata dafine,
-ujë.
Procedura dhe përdorimi:
Vloni ujë në një enë dhe hidhni sipër gjethet e thata.
Pas disa minutash hiqeni nga nxehtësia, mbulojeni me tenxhere dhe lëreni të ftohet.
Është e mirë ta pini këtë çaj esëll në mëngjes dhe në mbrëmje para gjumit

Artikuj të Tjerë