Google regjistron në heshtje gjithçka që ju thoni, ja se si mund ta dëgjosh veten

Gjiganti Google mund të ketë një regjistër për çdo gjë që ju keni thënë rreth tij për vite me radhë.
Në heshtje kompania regjistron me zë shumë nga bisedat që njerëzit bëjnë rreth produkteve të saj.
Ky mekanizëm funksionon si një mënyrë për të lejuar që njerëzit të kërkojnë me zërin e tyre dhe ruajtja e këtyre regjistrimeve me sa duket i lejon Google të përmirësojë mjetet e njohjes së gjuhës, si dhe rezultatet që u jep njerëzve.
Por, gjithashtu vjen me një mënyrë të lehtë për të dëgjuar dhe fshirë të gjithë informacionin që mbledh. Kjo është bërë përmes një faqeje të veçantë që bashkon informacionin që Google ka mbi ju.
Është gjetur duke shkuar në faqen e historisë së Google dhe duke parë listën e gjatë të regjistrimeve. Kompania ka një faqe të veçantë audio dhe një tjetër për veprimtari në internet, e cila do t’ju tregojë kudo ku Google ka një regjistrim zëri të të qenit në internet.
Portali i ri u prezantua në qershor 2015 dhe kështu ka qenë aktiv për vitin e kaluar që do të thotë se tani ndoshta është plot me gjëra të ndryshme që i keni thënë, të cilat mendoni se i keni thënë në mënyrë private.
Regjistrimet mund të funksionojnë si një lloj ditari, duke ju kujtuar vendeve dhe situatave të ndryshme që ju dhe telefoni juaj keni qenë në të. Por është gjithashtu një kujtesë se sa informata mblidhen rreth jush dhe sa intim mund të jetë ky informacion.
Ju do të shihni më shumë nëse keni një telefon Android, i cili mund të aktivizohet në çdo kohë vetëm duke thënë “OK, Google”. Por, ju gjithashtu do keni regjistrime aty për çfarëdo lloj pajisjeje që e keni përdorur duke bashkëvepruar me Google.
Në faqe mund të dëgjoni të gjitha regjistrimet. Gjithashtu mund të shihni informacione rreth asaj se si u regjistrua zëri, qoftë ajo përmes aplikacionit Google ose gjetkë, si dhe çdo transkriptim të asaj që u tha nëse Google e ka kthyer atë me sukses në një tekst.
Por ndoshta arsyeja më e dobishme dhe më pak e detyrueshme për të vizituar faqen është që të fshini gjithçka nga atje, sigurisht nëse dëshironi. Kjo mund të bëhet ose duke zgjedhur regjistrime specifike ose duke fshirë gjithçka me një hap.
Për të fshirë skedarë të veçantë, mund të klikoni kutinë e shënimit në të majtë dhe pastaj të ktheheni në krye të faqes dhe zgjidhni “delete”. Për të hequr qafe çdo gjë, ju mund të shtypni butonin “More”, zgjidhni “Delete options” dhe pastaj “Advanced” dhe klikoni në të.
Mënyra më e lehtë për të ndaluar regjistrimin e Google është të fikni asistentin virtual dhe të mos përdorni kurrë kërkimin e zërit. Por, kjo zgjidhje shfaq gjithashtu problemin qendror të privatësisë dhe përdorimit të të dhënave, duke bërë kështu ndërprerjen e një prej gjërave më të dobishme për të patur një telefon Android ose për të përdorur “Google search”.

Artikuj të Tjerë