Kategoria: Kulturë

Sekreti i lumturisë!

Njëri ndër problemet krysore në ballafaqim me botën sot, është ndjekja e lumturisë. Të qenurit i lumtur është bërë synimi i secilit person, madje ne jemi duke e përdorur lumturinë për t’i dhënë përgjigje pyetjes më bazike të ekzistencës njerëzore: “Cili është qëllimi i jetës”? Çdo gjë tjetër është dytësore. Miliona njerëz, jetën e vet […]

Pse Filozofët duhet të udhëheqin shtetin

Edhe pse demokracia është sistemi më i përhapur sot në shoqërin moderne, shumë njerëz e ndjejnë se shumica nuk është e edukuar ose mjaftueshëm inteligjente për ta udhëhequr veten mirë. Platoni i shihte gjithashtu një numër të problemeve të demokracisë Greke të asaj kohe. Ai e ndjenjte se njerëzit e zakonshëm nuk janë ekspertë dhe […]

10 mendime të Fyodor Dostoevsky

“Të dashurosh do të thotë të vuash dhe dashuri në mënyrë tjetër nuk mund të ketë.” “Njeriut i pëlqen ti llogarisë vetëm problemet; ai kurrë nuk e kalkulon lumturinë e vetë.” “Shpirti shërohet duke qëndruar me fëmijë.” “Asgjë në këtë botë nuk është më e vështirë se sa ta thuash të vërtetën; asgjë nuk është […]

Molière: Shtatë mendime nga Molière

“Frutet më të ëmbla i kanë drunjtë që rriten ngadalë.” “Sa më shumë që e dashurojmë dikë, aq më pak e lajkatojmë atë. Përmes mos justifikimit të asgjëje e shfaq veten dashuria e vërtetë.” “Jeta është tragjedi për ata që ndjejnë dhe komedi për ata që mendojnë.” “Pa dije, jeta nuk është asgjë më shumë […]

Dhjetë mendime të bukura mbi edukimin!

 “Djalosh, prej atij që ke mësuar të flasësh, përse nuk ke mësuar edhe të heshtësh?” – Demosteni “Një mësimdhënës që synon të japë mësim pa i frymëzuar studentët me dëshirën për të mësuar, i ngjan atij që rreh me çekan një hekur të ftohtë.” – Horace Mann “Kush guxon të jap mësim, kurrë nuk duhet […]

Shpallet nga Vlora LOGOJA zyrtare e vitit të Skënderbeut

Është shpallur sot nga qyteti i Vlorës me rastin e kremtimit të Pavarëisë logo zyrtare e vitit të Skënderbeut. Kjo logo ishte njoftuar dhe më parë nga kryeministri Rama që do të shpallej në Vlorë me rastin e festimit të 105-vjetorit të Pavarësisë së Shqipërisë. Viti 2017 është cilësuar dhe si Viti i Skënderbeut dhe […]