Kategoria: Shëndeti

10 gjërat që ndodhin në trupin tuaj nëse ecni çdo ditë

A e keni dëgjuar ndonjëherë shprehjen e thënë nga Hipokrati, “Ecja është ilaçi më I mire i njeriut?” Faktikisht, do të shkojmë një hap më tej duke treguar se ecja e kombinuar me një gjumë të mirë dhe me një dietë të shëndetshme mund t’ju ndihmojë të shmangni nevojën për të shkuar tek doktori. Ecja […]

Vaj kokosi: Vaji që bën mrekulli

Vaji i arrës së kokosit ka vlera të shumta për shëndetin e njeriut si në profilaksi, ashtu edhe në kurimin e mjaft sëmundjeve, veçanërisht për lëkurën. Tashmë nga mjekësia moderne ajo konsiderohet si “vaji që bën mrekullitë”. Vaji i arrës së kokosit është një antioksidant i fuqishëm, duke mbrojtur organizmin nga radikalet e lira, të […]

Mbajeni larg celularin: Departamenti Amerikan i Shëndetit paralajmëron!

Departamenti i Shëndetit Publik në Kaliforni të SHBA-së, ka lëshuar udhëzime mbi ekspozimin ndaj celularëve, duke i paralajmëruar banorët që ta mbajnë telefonin celular larg trupit të tyre, për të zvogëluar rreziqet e kancerit dhe të infertilitetit. Ky udhëzim vjen pas një beteje ligjore të nisur nga studiuesi i universitetit ‘UC Berkeley’, Joel Moskoëitz, vitin […]