Kategoria: Teknologji

Teknikë e re për zhukjen plotësisht të kancerit, trajtimi nga viti i ardhshëm

Një trajtim i ri rrënjësor e radikal i kancerit mund të testohet vitin e ardhshëm. Teknika, e frymëzuar nga pacientët që janë shëruar plotësisht nga kanceri, përdor qelizat e fuqishme që vrasin kancerin, të njerëzve që kanë sistem të fortë imunitar. Qelizat ‘neutrofile’, që janë pjesë e vijës së parë të mbrojtjes së trupit, shumëfishohen […]

Skema e PayPal për mbrojtjen e blerësve nuk i ruan nga paditë e shitësve

Në të dy rastet PayPal kishte transferuar paratë nga shitësit tek konsumatorët. Gjykata e lartë Gjermane tha javën e kaluar se skema e mbrojtjes së PayPal për blerësit nuk i mbron konsumatorët nga paditë e shitësit edhe nëse PayPal i ka rimbursuar. Sipas skemës së PayPal, konsumatorët mund të marrin pas paratë nëse nuk kanë […]

Tani do të jemi mbinjerëzorë? Shpikja e redaktimit të ADN-së

Shkencëtarët Rogue janë duke redaktuar gjenet e tyre në një përpjekje për ta bërë veten mbinjerëzorë. Biokimisti Josiah Zayner është bërë personi i parë i njohur që ka redaktuar ADN-në e tij me mjetin CRISPR. Ish-punëtori i NASA-s ka hequr myostatin, i cili pengon rritjen e muskujve, me teknologjinë e prerjes së gjeneve. Ai tha: […]

Autobuzët që lëvizin me kafe!

Në Londër janë vënë në lëvizje autobusët e parë që djegin mbeturinat e kafesë falë shpikjes së 27-vjeçarit Arthur Kay. Ky i fundit, themelues dhe president i kompanisë “Bio-Bean”, ideoi një proces përmes të cilit nxjerr nga mbeturinat e pijes më popullore në botë vaj kafeje. Më pas, vaji i kafes përzihet me dizelin e […]

Prodhohet kamioni elektrik, ja sa do të kushtojë

Javën e kaluar Tesla zbuloi kamionin elektrik Semi. Ndërsa tani ka bërë publik çmimin e tij. Padyshim që të gjithë do të impresionohen me çmimet. Për versionet e kamionëve elektrikë që ecin 300 dhe 500 km do të kushtojnë respektivisht 150,000 dollarë  dhe 180,000 dollarë, një shifër më e ulët se sa e parashikuan disa […]