“Sa më shumë që e dashurojmë dikë, aq më pak e lajkatojmë atë. Përmes mos justifikimit të asgjëje e shfaq veten dashuria e vërtetë.”

“Jeta është tragjedi për ata që ndjejnë dhe komedi për ata që mendojnë.”

“Pa dije, jeta nuk është asgjë më shumë veçse hije e vdekjes.”

“Detyra e komedisë është ti përmirësoj njerëzit duke i zbavitur ata.”

“Sa më e madhe pengesa, aq më e madhe është lavdia pasi ajo të tejkalohet.”

“Bukuria pa inteligjencë është sikur grepi pa karrem.”

– Molière