Mungesa e deklarimeve të shpenzimeve gjatë fushatës, KQZ gjobit PS, PD, LSI dhe PDIU

Mungesa e deklarimeve të shpenzimeve gjatë fushatës ka qenë një problem që të gjitha partitë kanë akuzuar njëra tjetër.

Por KQZ  i akuzon të gjitha partitë parlamentare në vend për shkelje të këtij rregulli.Për mosdeklarim të të ardhurave gjatë fushatës, KQZ ka vendosur të gjobisë PS, PD, LSI, PDIU dhe disa parti të tjera parlamentare dhe jo parlamentare.

Për PDIU dhe “Sfida” është vendosur gjoba në masën 2 milion lekë ndërsa për partitë e tjera në masën 1 milion lekë.

Më poshtë njoftimi i KQZ:

KQZ vendosi sanksionin administrativ ne masen 2 mln leke subjektin Partia Drejtesi, Integrim dhe Unitet dhe subjektin Sfida. KQZ vendosi sanksionin amdinistrativ ne masen 1 mln leke per subjektet zgjedhore Partia Demokratike, Partia Socialiste, Levizja Socialiste per Integrim, Partia Social Demokrate dhe Partia Aleanca Demokristiane e Shqiperise.

Artikuj të Tjerë