Një burg me 5 yje! Kjo është Arabia Saudite

Brenda burgut të argjendtë të Arabisë Saudite

Dhjetëra figura të shquara saudite po mbahen në burg nën akuzën e korrupsionit. Kur kujtojmë fjalën burg, menjëherë na shkon në mendje jo vend i izoluar dhe me kushte jo fort të mira, por ndodh kështu në Arabinë Saudite. Zyrtarët mbahen në burgosur në hotelin luksoz të Ritz-Carlton në Riad. Shumë emra të të ndaluarve mbahen ende sekret, por lista përfshin të paktën 11 princa.

Arrestimet janë pjesë e përpjekjes anti-korrupsion nga Princi i ri i Kurorës, Muhammed bin Salman, i mbështetur edhe nga presidenti amerikan Donald Trump. Megjithatë, të tjerë thonë se ai po lufton kundërshtarët në përpjekjen e tij për t’u ngjitur në fronin mbretëror.

Lyse Doucet i BBC ishte gazetari i parë që u lejua të hynte brenda hotelit, duke iu dhënë akses nga autoritetet saudite.

Artikuj të Tjerë