Prodhohet kamioni elektrik, ja sa do të kushtojë

Javën e kaluar Tesla zbuloi kamionin elektrik Semi. Ndërsa tani ka bërë publik çmimin e tij. Padyshim që të gjithë do të impresionohen me çmimet.

Për versionet e kamionëve elektrikë që ecin 300 dhe 500 km do të kushtojnë respektivisht 150,000 dollarë  dhe 180,000 dollarë, një shifër më e ulët se sa e parashikuan disa ekspertë.

Tesla Semi do të përmirësojë përvojën e shoferëve me një Autopilot të Enhanced (frenim automatik emergjent, qëndrimi në mënyrë automatike në krosinë e duhur si edhe sinjalet për ndryshimin e korsisë) që do të përmirësojë sigurinë për shoferët dhe automjetet e tjera.

Gjithashtu do të përmbajë sensorë dhe kamera për të shmangur çdo aksiden

Artikuj të Tjerë