Qumështi i gjirit mbron!

Gratë që ushqejnë foshnjat e tyre me qumësht gjiri, por të cilat hanë gjatë shtatzënisë së tyre vezë, kikirikë dhe ajkë të ndryshme, i mbrojnë fëmijët e tyre edhe më shumë kundër alergjive.

Kështu thotë një studim i fundit nga spitali i fëmijëve të Bostonit, ndërsa eksperimenti u realizua në minj që konsumonin ushqime alergjike sic janë vezët e kikirikët të cilët transmetonin antitrupat mbrojtës tek pasardhësit e tyre nëpërmjet infermierisë, njofton Klan Kosova.

Ndërsa shumë studime kanë sugjeruar kjo mund të jetë rasti, ky hulumtim nga Spitali i Fëmijëve të Bostonit ofron prova më të qarta se qumështi i gjirit mund të parandalojë alergjitë.Studimi gjithashtu tregon se si një “mekanizëm biologjik” mund të forcojë tolerancën ndaj ushqimeve të caktuara, duke i hapur rrugën trajtimeve të reja alergjike për foshnjat e rrezikuara të bëra nga antitrupa të pastruara.

Artikuj të Tjerë