Takimi BUSHATI-KOTZIAS, palët drejt akordit historik, Çamët mund të vizitojnë shtëpitë që lanë para 70 vitesh

Mesa duket takimi në Kretë mes ministrit të Jashtëm shqiptar Ditmir Bushati dhe atij grek Kotzias ka rezultuar më shumë produktiv nga ç’pritej.

Burime të afërta të Konica.al, bëjnë me dije brenda traktatit të ri të miqësisë pritet të diskutohet çështja e ligjit të luftës që Greqia e ka të aktivizuar.Gjithashtu mësohet se mes palëve është rënë dakord që çamët që u dëbuan nga Greqia gjatë viteve të luftës së dytë botërore të mund të lëvizin të lirë në të gjithë Çamërinë.

Por të gjitha këto pika bashkë edhe me atë të kufirit detar pritet të bëhen publike në përfundim të takimit Bushati-Kotzias.

Artikuj të Tjerë